Followers

Ads

Friday, 6 May 2011

Selamat Tinggal

Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Lalala~

Amboi, Mel. Nyanyi ke? Lagu Dina dengan Zizan lagi tuuu. Kata awful singer kan. Haha. Kata kauuu~



Hikhik. Tak ada lah. Mel memang awful singer pun. Serius, suara macam itik kot. Huhu. Actually, Mel nak say good bye pada blog ni, follower blog ni, penyinggah blog ni (eh, ada ke penyinggah?) dan yang sewaktu dengannya.

Korang semua tengok-tengokkan lah blog Mel eh. Jangan biar dia sorang-sorang tau. Lepas ni, Mel tak post entri dah kot. Sesiapa yang rajin tu, nak tuliskan entri untuk blog Mel pun boleh jugak. Ada ke? Ngee.

Kenapa good bye? Eh, takkk. Mel bukan nak tutup blog ni. Haha. Mel tak dapat online kot dalam seminggu ni. Next Thursday Mel dah ada rasanya.

Kenapa tak online? Eh, ada lah. Hehe. Nanti dah boleh online, baru Mel beritahu. Okie? Promise!

Kenapa tak beritahu sekarang? Eh, banyak betul soalan. Agaga. Kalau Mel beritahu, confirm korang pesan macam-macam. For sure! Hehe.

By the way, someone pernah cakap pada Mel, daripada ucap selamat tinggal, lagi bagus cakap jumpa lagi. Betul juga kan? At least, we'll ending it more positively, rather than good bye. Macam sedih pulak.

Sooooo.. See ya! Chuppp~



Nota Chup:
Doakan perjalanan Mel selamat ya. Nanti balik, Mel bagi chup bebanyak. Haha~


Thursday, 5 May 2011

How Do I? [#5]

How do I live, with those people who keep hating on my presence?

Answers, please.



Wednesday, 4 May 2011

Salah Saya Ke?

Ehem, ehem. Test suara. Dan baca dengan nada lembut dan tenang. Bukan emo, okie?

Ready? Go!



Kalau awak cemburu atau iri hati dengan kelebihan orang lain, perlu ke awak sakiti orang tu? Salah dia ke?

Kalau awak marah sebab sesuatu atau awak kena marah, perlu ke awak lepaskan kemarahan dan rasa bengang awak tu pada orang lain? Salah dia ke?

Kalau awak ada masalah besar dan awak rasa tertekan, perlu ke awak tekan orang lain yang juga ada masalah? Salah dia ke?

Oh, okie. Awak sedang beremosi, sedang berperang dengan perasaan. Then, orang lain tak ada emosi atau tak ada perasaan ke?

Ya, ini bukan sesi menuding jari atau menghakimi kesalahan tergalas di bahu siapa. Tapi memang tak salah kalau kita consider (atau at least cuba consider) keadaan dan perasaan orang lain. Tak kira lah walau apa pun orang tu pernah buat pada kita, kan?

Bila orang tu kaya-raya, kita nak juga kaya. Habis, bila orang tu jatuh bankrap, kita nak jatuh juga?



Nota Chup:
Mel yakin Mel tak salah (dalam hal tersebut). So, Mel rilek je lah. Boleh? *wink*

Tuesday, 3 May 2011

Jatuh Cinta, Patah Hati

Macam mana ya rasanya bahagia bila jatuh cinta? Macam mana ya rasanya kecewa bila patah hati?

Siapa jatuh cinta? Siapa patah hati? Mel ke?

Eh, bukanlah. Mel jatuh kat bilik air. Bukan jatuh cinta. Mel patah jari. Bukan patah hati. Eh takde lah sampai patah jari ni. Terseliuh sikit aje. 

Tu pun nak kecoh? Eh, suka kita lah! Ahaha.

Nota Chup: Jari terseliuh pun cekal menaip. Gatal! Lol.

Monday, 2 May 2011

Sunday, 1 May 2011

Saya Bukan Seorang Pekerja

Suruh itu, Mel buat itu. Suruh ini, Mel buat ini. Bayar? Taklah, percuma aje. Ikhlas? Sungguh, dari hati.

Walaupun bukan sesiapa, walaupun tak beri makna apa-apa, tapi.. Hargai lah apa Mel buat. Sikit pun tak apa. Jangan pandang Mel macam lalat hinggap kat sambal belacan.

Err. Lalat makan pedas? Ahaha. Sekian.

Nota Chup: Selamat Hari Pekerja! Dan selamat datang, Mei. (^_^)